To gode grunde til at leje et lagerlokale

De fleste detailvirksomheder af forskellige størrelser kan godt komme til at overse vigtigheden af at have et lagerlokale. Faktum er, at hvis der intet lagerrum er, er der ikke plads til de varer, som kunderne gerne vil købe. Hvis der ingen varer er til kunderne, ryger der ingen ordrer til butikken, og så er alle anstrengelserne naturligvis frugtesløse. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed finder en god løsning til netop jeres behov for at leje et lagerrum – og i god tid.

Lej lagerrum for den ekstra plads

Måske har din virksomhed et tilknyttet lagerlokale i forvejen. I så fald er du allerede dækket ind til første portion af varer til dine kommende kunder. Men hvis du er så effektiv, at du får solgt ud af dine varer hurtigere, end du kan følge med kunderne, kan det være en idé at lede efter ekstra plads til dit lager. Der findes heldigvis mange steder, der tilbyder udlejning af lagerlokaler. 

Når du finder et separat lagerrum, skal du huske at nærlæse lejekontrakten for at sikre dit potentielle varelager. De fleste steder har kontrakter, der også er med til at sikre de varer, du måtte opbevare i dit lagerlokale.

Skalér op eller ned i dit lagerlokale

Hvis du vælger at leje et lagerrum separat fra din virksomhed eller dit allerede eksisterende lagerrum, har du altid muligheden for at opsige lejekontrakten. Dette kan for eksempel blive aktuelt, hvis du ikke længere har behov for lagerrummet, eller hvis du vælger at omstrukturere fordelingen i din virksomhed. Det kan også være, at du står i den heldige situation, at du bliver nødt til at opsige kontrakten på dit lille lagerlokale til fordel for et langt større, hvis der for alvor kommer gang i din virksomhed.

Udlejning af lager på denne måde er betydeligt nemmere at opsige end et decideret butikslokale med tilhørende lager. Det giver altså dig og din virksomhed langt mere fleksibilitet, så du kan skalere ned eller op i størrelsen på dit varelager. Det er også nemmere for dig at flytte dit lagerlokale til en anden udlejer, såfremt det skulle blive nødvendigt. 

Hvis din virksomhed er 100 % onlinebaseret, kan det slet ikke diskuteres, hvorvidt du har brug for et lagerlokale til dine varer. Og det kan kun gå for langsomt med at finde det rette sted, hvor du kan opmagasinere dine produkter.