Nyopstartede firmaer får mest ud af kontorleje

Mange unge mennesker går med en lille iværksætter i maven. Internettet har gjort, at de unge mennesker bliver fodret med diverse succeshistorier omhandlende unge iværksættere, som skyder papegøjen ved hjælp af en god idé. Hele processen med at starte og vedligeholde sin egen virksomhed er heller ikke så besværlig som førhen, da internettet jo som bekendt er en uudtømmelig kilde af viden. ”Hvornår skal moms indberettes? Det googler vi da bare” tænker de unge. Det er naturligvis en kæmpe hjælp, og der kan selvfølgelig også spares revisorpenge ved selv at ordne diverse praktiske ting.

Fra kælderen til kontoret

Mange af disse nye firmaer bliver startet fra forældrenes garage eller kælder eller fra kollegieværelsets trange kroge. Energien og muligheden for at føre drømme ud i livet er størst på dette sted i de unges liv, og det skal selvfølgelig udnyttes. Går det så godt for den nye virksomhed, at en udvidelse er på kortene, vælger mange unge at leje kontorlokaler – med god grund. Udvidelsen er som sagt nødvendig for at begynde at tjene de store penge. Skal bibeskæftigelsen blive en karrierevej, er udvidelsen uundgåelig. Der bliver efterhånden trængt i kælderen, og der skal nye lokaler til. Ikke mindst for at gøre ansættelsen i virksomheden mere attraktiv.

Det dyre køb eller huslejen?

Når springet skal gøres, står de mange unge virksomheder i dilemmaet om, hvorvidt de skal købe eller leje kontorer. I nogle tilfælde er købet den bedste løsning, idet den er billigst i længden, da et salg vil indbringe penge tilbage i kassen. Problemet ved denne løsning er blot, at mange unge, nystartede virksomheder slet ikke har kapital til at købe en ejendom. Slet ikke, hvis denne ejendom er placeret midt i de store byer, hvilket ofte er tilfældet, da man ønsker at tiltrække andre unge potentielle medarbejder, som måske studerer i disse byer. Derfor vælger mange at leje kontorer. Derved kan der udvides hurtigere, da der ikke skal spares sammen til et stort ejendomskøb. Godt nok er husleje en dyr løsning på den lange bane, men det smukke ved det er, at hvis firmaet igen ønsker at udvide, kan kontrakten opsiges, og så er det det. Kunne virksomheden omvendt ikke klare mosten, er det heller ikke værre end, at kontrakten opsiges, og alle parter går hver til sit. Stod man i stedet med en ejendom på hænderne, skulle denne først sælges, hvilket bestemt ikke er en nem sag i det nuværende marked med dyre priser.

Kort sagt, er leje af kontor den nemmeste, mindst risikable og mest fordelagtige løsning for disse nystartede, unge virksomheder. Når omsætningen er høj og der er tjent mange penge over en længere periode, kan købet måske komme på tale. Men mange etablerede virksomheder foretrækker stadig lejen, da fleksibiliteten og den lille risiko er meget værd.

Kommentarer er lukket, men trackbacks og pingbacks er åbne.